Risotto con manzana y jamón ahumado

Risotto con manzana y jamón ahumado

2.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • 40 g de queso parmesano en trozos (3 cm)
  • 1 echalot (aprox. 30 g), en mitad
  • 30 g de aceite de oliva extra virgen
  • 320 g de arroz para risotto e.g. Carnaroli, Arborio, 14-15 minutos de cocción (ver tip)
  • 180 g de manzana (cualquier tipo) pelada, descorazonada y en cubos (1 cm)
  • 820 g de agua
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • 80 g de jamón ahumado en cubos (1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 670 mg
Białko 13 g
Kalorie 1861 kJ / 445 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...