Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
220
g de almendras fileteadas
lub 220 g de almendras peladas - 2 dientes de ajo, pelados
- 230 g de poro, sólo la parte blanca y en rodajas
- 70 g de mantequilla sin sal
- 30 g de aceite vegetal
-
800
g de caldo de pollo
lub 800 g de agua y 1 cdita de concentrado de caldo de pollo - ½ cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 pizca de nuez moscada en polvo, o al gusto (opcjonalnie)
-
200
g de caldo de pollo
lub 200 g de agua - 1 cdita de jugo de limón recién exprimido
- 200 g de crema (35% grasa)
- hojas de perejil fresco, para decorar
- aceite de oliva extra virgen, para rociar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1998 kJ / 476 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 711 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de pimiento con calabacitas
30 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min
Sopa de cebolla TM6
55min
Crema de flor de calabaza
30 min
Crema de espárragos y queso Brie
30 min
Sopa de almendras y azafrán
30 min
Gelatina de jocoque
1 godz.
Crema de champiñones
20min
Sopa de hongos con huitlacoche
25min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min
Crema de elote y estragón
1 godz.