Wersje kompatybilne
Ensalada templada de berros con pulpo y langostinos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de berros
- 4 rabanitos cortados en láminas finas
- 2 naranjas (solo los gajos, sin nada de piel ni parte blanca)
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 12 langostinos crudos medianos pelados
- 120 g de pulpo cocido (1 tentáculo en rodajas de 1 cm)
- 20 g de vinagre de jerez
- 2 pellizcos de sal
- 30 g de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1399 kJ / 335 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Bacalao fresco con ajada
30min
Bacalao con langostinos
1 godz.
Bacalao dorado
25min
Calamares en escabeche rojo
55 min
Pulpo y rape amariscado
1 godz. 15 min
Langostinos con salsa al oporto y chocolate
30min
Calamares en ensalada
24hod. 25min
Ensalada de escarola, pollo y granada
15 Min
Gambones gratinados
30min
Bacalao Club Ranero
1 godz.
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20min
Arroz al estilo de Alicante (Comunidad Valenciana)
1h 20min