![Chicharro con aceitunas y alcaparras Chicharro con aceitunas y alcaparras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BC87053B-B6F1-4134-9501-D1EF5AC19AA2/Derivates/BD635949-1A12-4B5C-8B4A-183B3D835A9E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceitunas negras sin hueso
- 1 cucharada de alcaparras
- 1 tomate maduro
- ½ cebolla (aprox. 120 g)
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 30 g de vino blanco
- 2 chicharros limpios en filetes
- 1 pellizco de pimienta molida
- 500 g de agua para el vapor
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1257 kJ / 300 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares en su tinta
1 Std. 5 Min
Vinagreta de pimientos
5 Min
Vinagreta de pimientos
5 Min
Txangurro
1 Std. 10 Min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 Min
Rodaballo con coles de Bruselas
40 Min
Chicharros al horno con patatas y pimientos
1 Std. 5 Min
Pimientos de piquillo con ajos
15 Min
Bonito a la riojana
50 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Albóndigas de bonito
45 Min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25 Min