Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceitunas negras sin hueso
- 1 cucharada de alcaparras
- 1 tomate maduro
- ½ cebolla (aprox. 120 g)
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 30 g de vino blanco
- 2 chicharros limpios en filetes
- 1 pellizco de pimienta molida
- 500 g de agua para el vapor
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1257 kJ / 300 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bonito encebollado (Cantabria)
1h 10min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Bonito a la riojana
50min
Lubina en papillote con crema de grelos
45 min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55min
Bacalao fresco con ajada
30 min
Trucha con ensalada de lentejas y naranja
1h 30min
Congrio con guisantes y mejillones
35min
Dorada a la veneciana
55min
Filetes de trucha en papillote
30 min
Corvina con ratatouille
45 min