Wersje kompatybilne
Filetes de sardina con patatas, jamón y salsa de tomate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla cortada en cuartos
- 1 ramita de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- 75 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de tomate triturado en conserva
- 600 g de patatas nuevas cortadas en rodajas
- 200 g de cebolla cortada en rodajas
- 1000 g de filetes de sardina sin escamas ni espinas
- 150 g de jamón serrano cortado en dados pequeños
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3341 kJ / 799 kcal
- Białko
- 62.1 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1h
Sardinas a la sal
40min
Rape con espárragos a la marinera
30min
Sardinas en papillote
25min
Dorada a la catalana
30min
Pescado y mejillones en salsa
20min
Congrio y patatas al vapor con tomate rústico
45min
Merluza con patatas
40min
Rape a la jardinera
40min
Rossejat de rodaballo y almejas
40min
Merluza con patatas y salsa de tomate
50min
Bacalao con chirlas
45min