Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 70 g rolled oats
- 20 g desiccated coconut
- 30 g macadamia nuts
- 30 g almond oil
- 40 g pure maple syrup
Bavarois
- 200 g fresh passionfruit pulp, strained to remove seeds (approx. 25 passionfruits)
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 80 g blanched almonds
- 430 g water
- 60 g cornflour
- 2 tsp natural vanilla extract
- 50 g pure maple syrup
- 70 g raw sugar
- 140 g coconut milk
Passionfruit jelly
- 30 g water
- ¼ tsp agar agar powder
- 1 tbsp raw sugar
- 140 g fresh passionfruit pulp (approx. 10 passionfruits)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1691 kJ / 402 kcal
- Białko
- 6.552 g
- Węglowodany
- 39.472 g
- Tłuszcz
- 23.168 g
- Błonnik
- 7.848 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Steamed coconut custards
45 Min
Pâtè with Riesling
3 Std.
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
24 Std. 40 Min
Portuguese-style crème brûlée
25 Min
Spiced red wine pears
45 Min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 Std. 30 Min
Chaat masala
10 Min
Seekh kebabs
50min
Black & white chocolate tartufo
13 Std. 55 Min
Cashew panna cotta with raspberry sauce
3h 20min
Crème brûlée
7h