Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 70 g rolled oats
- 20 g desiccated coconut
- 30 g macadamia nuts
- 30 g almond oil
- 40 g pure maple syrup
Bavarois
- 200 g fresh passionfruit pulp, strained to remove seeds (approx. 25 passionfruits)
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 80 g blanched almonds
- 430 g water
- 60 g cornflour
- 2 tsp natural vanilla extract
- 50 g pure maple syrup
- 70 g raw sugar
- 140 g coconut milk
Passionfruit jelly
- 30 g water
- ¼ tsp agar agar powder
- 1 tbsp raw sugar
- 140 g fresh passionfruit pulp (approx. 10 passionfruits)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1691 kJ / 402 kcal
- Białko
- 6.552 g
- Węglowodany
- 39.472 g
- Tłuszcz
- 23.168 g
- Błonnik
- 7.848 g
Alternatywne przepisy
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30 min
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27h 35 min
Parmesan gelato
4h 30 min
Summer fruits in mulled cider syrup
45 min
Lime meringue tartlets
2 godz. 40 min
Strawberry champagne cake
3h 10 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Poppy seed and apple cake
2 Std. 10 Min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Savoiardi with mango and passionfruit
2 Std. 10 Min
Kaffir lime granita
40 Min
Crème brûlée
7h