Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 wholemeal bread loaf, cut into slices and crusts removed
- extra virgin olive oil (approx. 1 tsp per slice of bread)
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g pickled capers, drained
- 3 garlic cloves
- 100 g roasted pine nuts
- 60 g pitted Kalamata olives
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1992.3 kJ / 474.3 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 771.8 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Rosemary and green peppercorn pork fillet
5h 15min
Creamy blue cheese with shell pasta
45min
Saint-Honore
2h 45min
Obatzter (cheese spread)
10 min
Coffee semifreddo
6 godz. 30 min
Cooking split green peas
45min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1h 15min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 godz. 50 min
Mushroom croustade
1h 35 min