Crispy bread with tapenade

Crispy bread with tapenade

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • wholemeal bread loaf cut into slices and crusts removed
    1
  • extra virgin olive oil (approx. 1 tsp per slice of bread)
  • cheddar cheese cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • pickled capers drained
    30 g
  • garlic cloves
    3
  • roasted pine nuts
    100 g
  • pitted Kalamata olives
    60 g
  • fresh basil leaves only, for garnishing
    2 - 3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 474.3 kcal / 1992.3 kJ
Białko 18.2 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 41.6 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 771.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...