Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g cashews
- water, to soak
Curry Leaf Oil
- 45 g fresh curry leaf, destemmed
- 60 g grapeseed oil
- 1 pinch sea salt
Curry Leaf Yogurt
- 140 g filtered water
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g agave syrup
- 1 tsp sea salt
Tikka Sauce
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tbsp curry powder
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 1 tsp salt
Potato Breads
- 850 g water
- 425 g potato, peeled and cut into cubes (5 cm)
- 30 g fresh dill (approx. 1 bunch)
- fresh curry leaf, destemmed (approx. 1 handful)
- 425 g plain flour
- 450 g extra virgin olive oil, to fry (2 tbsp per batch)
- 4 avocados, peeled, cut into wedges
- micro herb, to garnish
- edible flowers, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4896.7 kJ / 1170.4 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 73.8 g
- Tłuszcz
- 94.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Sód
- 564.7 mg
Alternatywne przepisy
Tempeh bolognaise
30min
Vegetarian Potstickers with Chili Dipping Sauce
45 min
Wonton soup (vegetarian)
45 min
Pistachio Butter
Brak ocen
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter)
1u.
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
5h 40min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30 min
Chilli mussels with risoni
35min
Potato and green pea curry
50min
Freeform basic bread
1h 35min
Chilli con tempeh
20min
Gnocchi
1h 40min