Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed quince
- 100 g white sugar
- 1000 g water
- 1 lemon, juice and zest
- 1 vanilla bean, split into halves lengthways
- 4 cardamom pods, crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 slices fresh ginger (2-3 mm each), peeled
- 1 star anise
- 350 g quince (approx. 2-3 quinces), peeled, cored and cut into quarters
Pudding
- unsalted butter, for greasing
- ground cardamom, for sprinkling
- ground cinnamon, for sprinkling
- 60 g blanched almonds
- 2 pieces orange zest (1 x 7 cm), no white pith
- 50 g white sugar
- ½ tsp ground ginger
- 2 eggs
- 1 pinch salt
- 80 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- double cream or crème fraîche, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1441.4 kJ / 343.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 249.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quince paste
4 Std. 10 Min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5 Std. 15 Min
Tomato ketchup
1h 10min
Speculaas
1 godz.
Rhubarb and strawberry fool
2h 15min
Coriander pesto
5 min
Hazelnut quince friands
2 godz. 25 min
Zucchini slice
45 min
Berry curd
15min
Lemon or lime butter
15min
Citrus marmalade
2h 20min
Quick beetroot relish
40min