Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed quince
- 100 g white sugar
- 1000 g water
- 1 lemon, juice and zest
- 1 vanilla bean, split into halves lengthways
- 4 cardamom pods, crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 slices fresh ginger (2-3 mm each), peeled
- 1 star anise
- 350 g quince (approx. 2-3 quinces), peeled, cored and cut into quarters
Pudding
- unsalted butter, for greasing
- ½ tsp ground cardamom, plus extra for sprinkling
- ½ tsp ground cinnamon, plus extra for sprinkling
- 60 g blanched almonds
- 2 pieces orange zest (1 x 7 cm), no white pith
- 50 g white sugar
- ½ tsp ground ginger
- 1 tsp baking powder
- 2 eggs
- 1 pinch salt
- 80 g self-raising flour
- double cream or crème fraîche, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1441.4 kJ / 343.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 249.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Iced puff pastry
40 min
Citrus marmalade
2h 20min
Fruity pear mince tarts
2 Std. 30 Min
Mayonnaise
5min
Finger lime tarts
2 Std. 30 Min
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Spicy peach and mango chutney
45 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Quince paste
4h 10 min
Fruit and nut loaf
27h 50 min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15 min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min