Urządzenia i Akcesoria
Torta caprese di Luca Montersino
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 porzioni
Składniki
-
250 g di uova intere
-
115 g zucchero semolato
-
230 g di farina di mandorle
-
115 g zucchero a velo
-
15 g di cacao amaro in polvere
-
90 g di burro fuso
-
180 g cioccolato fondente (70% di cacao) fuso
-
mandorle a lamelle q.b.
-
15 g di liquore all'amaretto
-
gelatina neutra q.b.
-
codette di cioccolato q.b.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
11 g
Kalorie
2042 kJ /
488 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Luca Montersino
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Torta caprese bianca al limoncello
1 godz. 5 min
Casatiello dolce (con lievito madre)
19 godz.
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min
Roccocò
2 godz.
Babà napoletano
3 godz.
Sfogliatelle frolle
2 godz. 30 min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 godz.
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Pastiera
15 godz.
Pizza di scarola
3 godz. 30 min
Torta Babà napoletana
8 godz.
Torta caprese
1 godz. 25 min