Chiffon cake

Chiffon cake

4.5 58 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz.
20 fette

Składniki

  • 7 albumi
  • 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
  • 285 g di farina tipo 00
  • 300 g zucchero
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g olio di semi di girasole
  • 6 tuorli
  • 195 g di acqua
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 3.9 g
Kalorie 837 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 27.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...