Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 285 g di farina tipo 00 + q.b.
- 7 albumi
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 300 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 6 tuorli
- 195 g di acqua
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake al cioccolato
1hod. 10min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1h 30min
Chiffon cake al limone
1h 30min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1h 30min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Chiffon cake ai frutti di bosco
1h 30min
Chiffon cake cappuccino
1hod. 10min
Chiffon cake alle fragole
1h 30min
Crostata ricotta e confettura di visciole
1h 50 min
Pasta biscotto
1h
Chiffon cake bicolore
1h 30min
Chiffon cake alla vaniglia
1h 30min