Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 15 g di lievito di birra fresco (½ cubetto)
- 100 g di vino bianco
- 180 g di acqua
- 10 g di sale
- 1 cucchiaino di semi di finocchio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 749 kJ / 179 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4h
Pizzi leccesi
6h
Panini all'olio
3h 10min
Filone di sola semola
2 godz. 50 min
Filone saporito
5h 20min
Taralli alla cipolla e uvetta
1 Std. 35 Min
Taralli alla pizzaiola
45min
Taralli all'olio extravergine di oliva
55min
Pucce
7 Std.
Friselle
4h
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min
Focaccia barese
2h 55min