Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 140 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di farina di castagne
- 70 g di burro a pezzi
- 2 uova medie
- 20 g di Rum
- 1000 g olio di arachidi + q.b.
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2385 kJ / 570 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bomboloni al forno
3h 35min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Pizza di pasqua dolce
3h
Castagnole ripiene
14 Std.
Ciambella ciociara
3h
Maritozzo romano
11h
Castagnole (Cecamarini)
1h 5min
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Ciambelline al vino rosso
1 Std.
Ciambellone con crema all'arancia
55 Min
Ciambelle di Carnevale
4 Std. 5 Min