Urządzenia i Akcesoria
Castagnole
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porzioni
Składniki
-
1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
-
140 g di zucchero
-
200 g di farina tipo 00
-
100 g di farina di castagne
-
70 g di burro a pezzi
-
2 uova medie
-
20 g di Rum
-
1000 g olio di arachidi + q.b.
-
1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
5 g
Kalorie
2385 kJ /
570 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dolci di carnevale
15 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Castagnole (Cecamarini)
1 godz. 5 min
Pizza di pasqua dolce
3 godz.
Castagnole ripiene
14 godz.
Rotolo alla frutta
1 godz. 25 min
Tozzetti
1 godz. 30 min
Fiadoni
1 godz.
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Panpepato
25 godz. 40 min
Ciambelle di Carnevale
4 godz. 5 min
Ciambelline al vino rosso passito
1 godz.
Ciambellone alla frutta secca
55 min
Ciambelline al vino rosso
1 godz.