Urządzenia i Akcesoria
Castagnole
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porzioni
Składniki
-
1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
-
140 g di zucchero
-
200 g di farina tipo 00
-
100 g di farina di castagne
-
70 g di burro a pezzi
-
2 uova medie
-
20 g di Rum
-
1000 g olio di arachidi + q.b.
-
1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
5 g
Kalorie
2385 kJ /
570 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dolci di carnevale
15 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Nociata Sabina
1h 30min
Panpepato
25h 40min
Tozzetti
1h 30min
Ciambelle di Carnevale
4h 5min
Colomba pasquale alle mandorle
1h
Ciambella ciociara
3h
Ravioli dolci di castagne
1h 10min
Pizza di pasqua dolce
3h
Castagnole ripiene
14h
Bomboloni al forno
3h 35min
Chiacchiere
1h 35min
Castagnole (Cecamarini)
1h 5min