Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di lievito di birra fresco
- latte intero q.b.
- 100 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 0
- 250 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 60 g di burro a pezzi
- 1 uovo (da 60 g)
- crema gianduia o confettura, a piacere
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella classica
55min
Plumcake soffice
50min
Plumcake ripieni al gianduia
50min
Plumcake variegato al cioccolato e cremoso alle albicocche di Luca Montersino
1sa 25 dk
Impasto per pizza
1h
Ciambellone veloce allo yogurt
40min
Colomba al cioccolato fondente
50min
Croissant
7h 30min
Ciambella ciociara
3h
Ciambelle di Carnevale
4h 5min
Ciambelle graffe napoletane
2 Std. 40 Min
Brioches
4h 50min