Chiffon cake bicolore

Chiffon cake bicolore

4.4 72 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 fette

Składniki

  • 6 uova
  • 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
  • 300 g di farina tipo 00
  • 300 g zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g olio di semi di girasole
  • 200 g di acqua
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 60 g di caffè espresso
  • 2 cucchiaini colmi di cacao amaro in polvere + q.b.
  • zucchero a velo q.b. per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 5.1 g
Kalorie 1122 kJ / 268 kcal
Tłuszcz 10.2 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...