Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al cioccolato
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 120 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 25 g di farina tipo 00
- 25 g di cacao amaro in polvere
Glassa al cioccolato
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 80 g di panna (35% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzi
- Kalorie
- 762.3 kJ / 182.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Pasta biscotto
1h
Bignè con crema pasticcera
3h
Glassa al cioccolato
20 min
Panna montata
10 Min
Pan di Spagna
1j 50 mnt
Profiteroles
2h
Torta alle 3 mousse
5u. 30min
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
2h
Crema tartufo
12h 20min
Profiterole bianco
3h 15min
Torta Diplomatica
3h