Surówka z białej kapusty z rzodkiewkową salsą
TM5 TM6

Surówka z białej kapusty z rzodkiewkową salsą

3.2 (167 ocen)

Składniki

  • 250 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki

Salsa rzodkiewkowa

  • 150 g rzodkiewki
  • 150 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
500 kJ / 120 kcal
Białko
4.61 g
Węglowodany
12.44 g
Tłuszcz
5.62 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy