Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
- 2 łyżeczki soli, plus 1-2 szczypty
- 2 jajka
- 300 g mąki pszennej
- wrząca woda, ilość do gotowania klusek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1270.9 kJ / 303.8 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1251.6 mg
Alternatywne przepisy
Lane kluski
25 Min
Czorne kluski
3 Std. 30 Min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50min
Kluski francuskie z Varomy
20 Min
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 Std.
Kluski kładzione z kaszy manny
45min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 Std. 30 Min
Jajka w szarym sosie
40min
Pierogi leniwe
45min
Kluski scykane (hałuski)
45min
Pyry z gzikiem
1 Std.