
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
- 2 łyżeczki soli plus 1-2 szczypty
- 2 jajka
- 300 g mąki pszennej
- wrząca woda ilość do gotowania klusek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 303.8 kcal / 1270.9 kJ
- Białko
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 1251.6 mg
Alternatywne przepisy
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Naleśniki
1 godz. 15 min
Czorne kluski
3 godz. 30 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Pierogi leniwe
45 min
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Lane kluski
25 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min
Pyry z gzikiem
1 godz.
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min