Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Seezungenfilets (à ca. 120-150 g; 2 große Seezungen)
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 100 g Weißwein
- 200 g Sahne
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 400 g Champignons, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2102 kJ / 502 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Skrei mit Muschelragout
1 godz. 45 min
Warmer Spargelsalat mit gebeiztem Lachs und Sternanis
50 Std.
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30 min
Thunfischsteaks mit cremiger Zwiebelsauce
40 min
Thunfischsteak mit Pfeffersauce zu Caesar Salad
25 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Edelfischragout
35 min
Safran-Butter-Sauce zu Fisch
20 min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 min
Muscheln mit Sahnesauce
30 min
Beurre blanc - helle Buttersauce
20 min