Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Seezungenfilets (à ca. 120-150 g; 2 große Seezungen)
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 100 g Weißwein
- 200 g Sahne
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 400 g Champignons, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2102 kJ / 502 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seeteufel in Sauce
1h
Thunfischsteaks mit cremiger Zwiebelsauce
40 Min
Garnelenklößchen-Suppe
20 Min
Muschelsuppe
40 Min
Safran-Butter-Sauce zu Fisch
20 Min
Lachscreme mit Endiviensalat
2h
Meeresfrüchte-Cocktail
10 Min
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 Min
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1h
Edelfischragout
35 Min
Lachs-Sahne-Sauce
25 min