Kalbsmedaillons mit Sauce Béarnaise und Fingermöhren
TM6 TM5

Kalbsmedaillons mit Sauce Béarnaise und Fingermöhren

4.6 (84 oceny)

Składniki

  • 800 g festkochende Kartoffeln, geschält, längs halbiert
  • 2 ½ TL Salz
  • 4 EL Olivenöl
  • 80 g Schalotten, halbiert
  • 1 TL weiße Pfefferkörner
  • 5 Stängel Estragon, abgezupft
  • 120 g trockener Weißwein
  • 40 g Weißweinessig
  • 600 g Kalbsfilet
  • 4 Prisen Pfeffer
  • 700 g Wasser
  • 300 g Bundmöhren, je nach Dicke halbiert oder geviertelt
  • 400 g grüner Spargel, im unteren Drittel geschält
  • 200 g Butter
  • 4 Eigelb

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3584 kJ / 855 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
60 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy