Wersje kompatybilne
Steinbutt auf Chablis-Gemüse mit Estragonsauce und Sahne-Porree-Kartoffeln
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steinbutt und Chablis-Gemüse
- 1 Steinbutt, ganz, frisch, ausgenommen (3-3,5 kg)
- Salz zum Würzen
- 200 g Zwiebeln, geachtelt
- 300 g Möhren, in Scheiben (0,5 cm)
- 300 g Porree, in Ringen (0,5 cm)
- 1 Flasche Chablis (0,7 l)
- 400 g Fischbrühe (siehe Tipp)
- 2 - 3 EL Olivenöl
Sahne-Porree-Kartoffeln
- 600 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken
- 250 g Sahne
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 400 g Porree, in Ringen (0,5 cm)
- 3 Prisen Muskat
Estragonsauce
- 3 Stängel Estragon, abgezupft
- 300 g weiße Grundsauce (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3086 kJ / 737 kcal
- Białko
- 72 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weiße Grundsauce - helle Basissauce mit weißem Gemüse
40 Min
Lasagne al forno
2 Std. 10 Min
Spargel mit Schinken und Sauce Hollandaise
1 Std.
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30 Min
Sauce Béarnaise
40 Min
Krabbencocktail
30 Min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40 Min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1 Std. 10 Min
Kalbstafelspitz
50 Min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 Min
Beurre blanc - helle Buttersauce
20 Min