Cheesecake fraise-ricotta

Cheesecake fraise-ricotta

3.8 44 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

La base aux biscuits bretons
  • farine pour le moule
  • 50 g beurre doux mou, et un peu pour le moule
  • 280 g de biscuits sablés au beurre type palets bretons
La crème à la fraise
  • 2 œufs
  • 75 g de sucre en poudre
  • le jus d'un citron jaune
  • 25 g de beurre doux
  • 100 g de fraises
  • ½ c. à café d'agar-agar
Le cheesecake
  • 3 œufs
  • 110 g de sucre en poudre
  • 200 g de ricotta
  • 1 citron jaune zeste et jus
  • 70 g de farine de blé
  • 200 g de lait
  • 1 pincée de sel
  • fraises fraîches pour la finition
    framboises fraîches, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 16.2 g
Kalorie 2796 kJ / 667 kcal
Tłuszcz 33.3 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 74.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...