![Cheesecake fraise-ricotta Cheesecake fraise-ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFF04F43-4D84-4F00-8130-BA55529E05A5/Derivates/2F79CC0E-2319-497C-864E-2A4014338BA8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base aux biscuits bretons
- farine, pour le moule
- 50 g beurre doux mou, et un peu pour le moule
- 280 g de biscuits sablés au beurre, type palets bretons
La crème à la fraise
- 2 œufs
- 75 g de sucre en poudre
- le jus d'un citron jaune
- 25 g de beurre doux
- 100 g de fraises
- ½ c. à café d'agar-agar
Le cheesecake
- 3 œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 200 g de ricotta
- 1 citron jaune, zeste et jus
- 70 g de farine de blé
- 200 g de lait
- 1 pincée de sel
-
fraises fraîches, pour la finition
lub framboises fraîches, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2796 kJ / 667 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 74.7 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake vanille au coulis de fraises
3 godz. 40 min
Cheesecake aux pommes
3h 30min
Tiramisu fruits rouges et violette
50 мин.
Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat
4h
Cheesecake à la fraise et aux biscuits amaretti
3h 30min
Cheesecake à la vanille cuit
13h 30 min
Cheesecake chocolat blanc-noix de coco
55 min
Cheesecake fraise-citron vert
5h
Cheesecake au citron et pavot
24sa
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5h 30min
Cheesecake marbré non cuit
4h 45min
Cheesecake praliné
4h