Cheesecake fraise-ricotta

Cheesecake fraise-ricotta

3.9 42 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

La base aux biscuits bretons
  • farine pour le moule
  • beurre doux mou, et un peu pour le moule
    50 g
  • de biscuits sablés au beurre type palets bretons
    280 g
La crème à la fraise
  • œufs
    2
  • de sucre en poudre
    75 g
  • le jus d'un citron jaune
  • de beurre doux
    25 g
  • de fraises
    100 g
  • d'agar-agar
    ½ c. à café
Le cheesecake
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de ricotta
    200 g
  • citron jaune zeste et jus
    1
  • de farine de blé
    70 g
  • de lait
    200 g
  • de sel
    1 pincée
  • fraises fraîches pour la finition
    framboises fraîches, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 667 kcal / 2796 kJ
Białko 16.2 g
Tłuszcz 33.3 g
Węglowodany 74.7 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...