Manguier

Manguier

3.2 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz.
8 parts

Składniki

La génoise
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de beurre pour le moule
    10 g
  • de farine tamisée de préférence et 1 c. à soupe pour le moule
    120 g
La garniture
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    4
  • de lait
    400 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • œuf
    1
  • de fécule de maïs
    40 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de mangue coupée en petits cubes
    500 g
  • de miel
    30 g
  • de mascarpone
    80 g
  • de miel
    1 c. à soupe
  • de sirop de sucre de canne
    120 g
  • de rhum brun
    2 c. à soupe
  • d'eau froide
    5 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 419 kcal / 1768 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...