![Effiloché de lapin et fèves au thym Effiloché de lapin et fèves au thym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DB184A41-B18D-4159-93C1-B222D4EAC049/Derivates/0398F532-7F6A-4624-8AC7-5200A0C82056.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'oignon, coupé en deux
- 30 g de beurre doux
- 10 g de cassonade
- 4 cuisses de lapin, désossées et coupées en morceaux
- 150 g de vin rouge
- 200 g d'eau
- 2 c. à soupe de fond de veau
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 4 branches de thym frais
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 450 g de fèves fraîches ou surgelées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1403 kJ / 335 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mignon de veau aux légumes et coeurs d'artichauts
50 min
Blanquette de veau
1 godz.
Roulé de pintade au chou
1 godz. 10 min
Magret de canard aux châtaignes, sauce aux airelles
55 min
Lapin marengo
1 godz.
Navarin d'agneau printanier
1 godz. 20 min
Gibelotte de lapin
1 godz. 35 min
Agneau au citron
1 godz. 10 min
Alicuit de canard
1 godz.
Blanquette de saumon aux fèves
1 godz.
Lapin à la provençale
1 godz.
Lapin à la moutarde
1 godz.