Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de filet de lotte, sans peau et sans arêtes
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- 1 c. à café d'huile d'olive
- sel
- 100 g de carotte, coupée en morceaux
- 100 g de poireau, coupé en rondelles
- 100 g de céleri branche, coupé en rondelles
- 800 g de fumet de poisson réhydraté
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 620 kJ / 146 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Saint-Jacques en nage épicée
25 min
Papillotes marocaines
1 godz. 10 min
Mijoté de lotte aux épices
50 min
Lotte à la provençale
50 min
Tajine de poissons au curry
55 min
Brandade de cabillaud et poireau
40 min
Bar façon thaïe
35 min
Raie aux épinards crémeux, pommes de terre au curry
1h 15min
Cari poisson
35 min
Lotte vapeur façon tajine
1 godz. 45 min
Osso-buco de lotte
45 min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min