Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ Tbsp garam masala
- 3 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
-
600
g chicken thighs, boneless and skinless, cut in bite size pieces
lub 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in bite size pieces - 250 g couscous
- 630 g water
- 30 g sunflower oil
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 80 g onions, cut in halves
- 1 Tbsp sunflower oil
- 60 g green olives, pitted
-
1
tsp chicken stock paste
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 lemon, zest and juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2073 kJ / 496 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Cape Malay Chicken Curry
1óra
Chicken and Mushroom Balti
50p
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1óra
Chicken Jalfrezi
1óra
Mardi Gras Meatballs
1h 5 min
Chicken Garam Masala
50p
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45p
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35p
Chicken Curry with Spinach
1h 5 min
Chicken Akhni
1óra 30p
Chicken Saag
50p
Chicken and Cauliflower Curry
45p