Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 1 ramita de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de pimiento rojo
- 50 g de puerro
- 50 g de aceite de oliva (y 2 cucharadas más para freír)
- 1 - 2 chorizos criollos en rodajas
- 25 g de vino blanco
-
350
g de salsa de tomate
lub 350 g de tomate frito - 1 pellizco de sal (y algo más para cocer la pasta)
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 350 g de macarrones
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1834 kJ / 439 kcal
- Białko
- 16.66 g
- Węglowodany
- 47.48 g
- Tłuszcz
- 20.24 g
- Błonnik
- 6.78 g
Alternatywne przepisy
Empanada de raxo
2h 30min
Arroz con beicon, habas y judías verdes
40 min
Fideuá de pavo
30 min
Fideuá de verduras
40 min
Ensalada de arroz, setas y bonito
30 min
Ensalada de lombarda, quinoa y salchichas vegetarianas
35min
Fideuá con carne
30 min
Espaguetis a la amatriciana
25min
Fideuá de verduras y pollo
30 min
Cazuela de cordero y arroz con berenjenas
50min
Macarrones y pollo con salsa barbacoa
40 min
Fideuá con carne (HESTAN CUE)
30 min