Caserecce risottate asparagi e ricotta

Caserecce risottate asparagi e ricotta

4.2 70 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • limone solo la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
    ½
  • di sale
    2 cucchiaino
  • di acqua
    740 g
  • di ricotta fresca scolata dal siero
    200 g
  • di scalogno a metà
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di pasta secca integrale, tipo caserecce
    320 g
  • di asparagi a rondelle (peso lordo 350 g)
    150 g
  • di pepe bianco macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 521 kcal / 2180 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...