Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di succo di pompelmo rosa
- 50 g di succo di limone
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 fette di pesce spada (800 g circa)
- 500 g di acqua
- 300 g di foglie di spinaci freschi, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 42.2 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di merluzzo con composta di cipolle al balsamico
1h
Pesce spada all'arancia
40 min
Orata al sale
40 min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 Min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 min
Pesce spada al salmoriglio
5 menit
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1 Std. 10 Min
Filetti di rombo in salsa di noci
2h 30min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 min
Merluzzo agli aromi, con zucca e patate
35 min