Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di gambo di sedano a rondelle
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di olive verdi denocciolate a rondelle
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati
- 20 g di pinoli
- 20 g di uvetta
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di farina tipo 00
- 600 g di tranci di pesce spada a tocchetti (3-4 cm)
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1197 kJ / 286 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di salmone al vino bianco
30min
Merluzzo alla pizzaiola
30min
Calamari alla napoletana
40min
Pesce spada all'arancia
40min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 Min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 Min
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Pescatrice ai pomodorini
1h
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Merluzzo con salsa saporita (6 porzioni)
35 Min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30min