Stufato di pollo e basilico

Stufato di pollo e basilico

4.3 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 30 g di olio di oliva
  • 150 g di cipolle in quarti
  • 200 g di carote a pezzi
  • 3 spicchi di aglio
  • 10 - 15 foglie di basilico fresche + q.b. per guarnire
  • 400 g di pomodori in scatola
  • 20 g di vino bianco
  • 800 g di filetti di petto di pollo a dadini (4 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe macinato a piacere
  • 480 g di fagioli cannellini in scatola sgocciolati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 39 g
Kalorie 1357 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 8.1 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...