Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di cipolle, in quarti
- 200 g di carote, a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 10 - 15 foglie di basilico fresche + q.b. per guarnire
- 400 g di pomodori in scatola
- 20 g di vino bianco
- 800 g di filetti di petto di pollo, a dadini (4 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe macinato, a piacere
- 480 g di fagioli cannellini in scatola, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1357 kJ / 324 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso rosso con spezzatino di maiale al curry
1 godz. 5 min
Pollo alla romana
1 godz. 10 min
Pollo alla cacciatora
50 min
Coppa di maiale in umido
1 godz. 30 min
Spezzatino di manzo con patate
1 godz. 10 min
Spezzatino di manzo e fagioli
1 godz. 30 min
Terrine di pollo e patate (per 2 persone)
50 min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35 min
Pollo, pancetta e olive
35 min
Bocconcini di maiale alle cipolle
50 min
Pollo in salsa di peperoni con cous cous, zucchine e feta
1 godz. 15 min
Stufato di pollo, chorizo e ceci
1 godz.