Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 fette di tonno fresco (200 g l'una)
- 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline
- 1 spicchio di aglio
- 5 foglie di basilico fresco
- 5 foglie di menta fresca
- 10 g di erba cipollina fresca spezzettata
- 10 g di pinoli
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 44.2 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone all'arancia e pistacchi
40 Min
Salmone al cartoccio
35 Min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 Min
Pesce spada al salmoriglio
5 Min
Salmone con crudo di pomodori
35 Min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1 godz. 10 min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25min
Pesce spada all'arancia
40 Min
Tonno allo zenzero e melagrana
40 Min
Spada alle erbe con olive
40 Min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 Min