Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'eau
- 8 g de levure boulangère sèche (1 sachet)
- 300 g de farine de blé, type 55 ou 65 et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
La garniture
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de munster, coupé en cubes
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de lardons fumés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2303 kJ / 551 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Croque-campagne au comté
40 min
Fougasse briochée, oignon et fromage
45 min
Talmouses au brie
1h 5min
Pizza roulée au speck et à la fontina
2 Std. 10 Min
Pizza au fromage et aux lardons
1h 30min
Baguette flammekueche
40 min
Tarte au thon, fromage frais et tomate
50min
Pizza jambon-champignons
1 godz. 35 min
Ficelles apéro (Plaisir)
1 Std. 15 Min
Flammekueche alsacienne
30 min
Flammekueche
1 Std. 50 Min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 godz. 45 min