![Flammekueche Flammekueche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/78C2C3F6-14CE-4EE3-8A15-F67FB0E536F5/Derivates/FDEDFFD1-281C-4C8B-9895-FC819C0ED60C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'eau
- 8 g de levure boulangère sèche (1 sachet)
- 300 g de farine de blé, type 55 ou 65 et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
La garniture
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de munster, coupé en cubes
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de lardons fumés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2303 kJ / 551 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Flammekueche alsacienne
30 min
Quiche lorraine
50 min
Hot dogs
3 Std. 45 Min
Croque-campagne au comté
40 min
Calzone
2h 50 min
Pizza au fromage et aux lardons
1 Std. 30 Min
Flammekueche
1h 50 min
Pizza jambon-champignons
1 Std. 35 Min
Ficelles picardes
2h
Quiche auvergnate
1 Std. 20 Min
Tarte au thon, fromage frais et tomate
50 min
Panini jambon-fromage
2h 45 min