Flammekueche

4.6 218 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 parts

Składniki

La pâte
  • 160 g d'eau
  • 8 g de levure boulangère sèche (1 sachet)
  • 300 g de farine de blé type 55 ou 65 et un peu pour le plan de travail
  • ½ c. à café de sel
La garniture
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 200 g de munster en morceaux
  • 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g de lardons fumés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 1038.9 mg
Białko 28 g
Kalorie 3278.9 kJ / 783.7 kcal
Tłuszcz 45.7 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 22.1 g
Węglowodany 64.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...