Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 - 2 pinches salt
- 300 g large shell pasta
- 1 tbsp olive oil
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 30 g salted butter
- 30 g dry white wine
- 30 g plain flour
- 400 g full cream milk
- 1 - 2 pinches salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste, plus extra for serving
- 100 - 120 g Danish blue cheese, broken into pieces, plus extra for serving
- 50 g walnuts, cut into pieces, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2799 kJ / 666 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
White fish and lemon risotto
30 min
Baked rice croquettes
1h 30min
Pear and blue cheese risotto
30 min
Mashed potatoes
40min
Steamed bread rolls
2 Std. 10 Min
Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle
35min
Pasta Alfredo with mushrooms
40min
Bubble and squeak soup
35min
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40min
Linguine with salmon and herbs
25min
Brie, speck and walnut risotto
25min
Macaroni cheese with a crunchy topping
1h 10min