Creamy blue cheese with shell pasta

Creamy blue cheese with shell pasta

3.1 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • water
    1000 g
  • salt
    1 - 2 pinches
  • large shell pasta
    300 g
  • olive oil
    1 tbsp
  • brown onion (approx. 180 g), cut into halves
    1
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • salted butter
    30 g
  • dry white wine
    30 g
  • plain flour
    30 g
  • full cream milk
    400 g
  • salt to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to taste, plus extra for serving
    1 - 2 pinches
  • Danish blue cheese broken into pieces, plus extra for serving
    100 - 120 g
  • walnuts cut into pieces, to serve
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 666 kcal / 2799 kJ
Białko 22.6 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 65.6 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...