Layered Mexican dip

Layered Mexican dip

4.8 88 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
10 portions

Składniki

Salsa
  • ripe tomatoes (approx. 2-3 tomatoes), deseeded and cut into quarters
    250 g
  • jalapeño chilli trimmed and cut into halves (optional)
    1
  • red onion
    80 g
  • lime juice
    1 tbsp
  • salt
    ½ tsp
Sour "cream"
  • raw cashews
    100 g
  • pine nuts
    100 g
  • lemon juice
    60 g
  • filtered water
    150 g
  • salt to taste
    1 - 2 pinches
Avocado mash
  • avocados flesh only
    2
  • lime juice
    1 - 2 tsp
  • salt
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
Assembly
  • refried beans (see Tips)
    400 g
  • iceberg lettuce shredded
    ½
  • vegan cheese grated (see Tips)
    150 g
  • fresh coriander leaves only, for garnishing
  • corn chips to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 357.8 kcal / 1502.8 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...