Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed apples
- 4 apples (approx. 150 g each) (e.g. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), unpeeled or peeled
- 1 ½ tbsp lemon juice (25 g)
- 500 g water
Cider sabayon sauce
- 50 g sugar
- 1 egg
- 3 egg yolks
- 160 g dry alcoholic cider (see Tips)
- 2 tsp cinnamon sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Cheesy biscuits
1 Std. 25 Min
Plain yoghurt
11h 10min
Rosemary and green peppercorn pork fillet
5 Std. 15 Min
Candied spiced pumpkin
Brak ocen
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10 min
Spiced almond eggnog
30 min
Basic vegetable stock
1h
Honey crème caramels
25h 55min
Meatloaf with mushroom sauce
1h 15 min
Lamb and feta meatballs
30 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25hod. 15min
Tapenade
10 min