Apples with cider sabayon sauce

Apples with cider sabayon sauce

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Steamed apples
  • apples (approx. 150 g each) (e.g. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), unpeeled or peeled
    4
  • lemon juice (25 g)
    1 ½ tbsp
  • water
    500 g
Cider sabayon sauce
  • white sugar
    50 g
  • egg
    1
  • egg yolks
    3
  • dry alcoholic cider (see Tips)
    160 g
  • cinnamon sugar for sprinkling
    2 tsp
    1 tsp ground cinnamon, for sprinkling

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 969 kJ / 232 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...