Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roulade
- 60 g salted butter
- 50 g Gruyère cheese
- 3 eggs, separated
- 120 g water
- 40 g cornflour
- 1 tsp baking powder
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sweet paprika
- 1 pinch salt
- 1 pinch fresh ground black pepper
Cheese filling
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 150 g goat's milk feta, cut into pieces
- 100 g cream cheese
- 10 sprigs fresh chives
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 475.1 kJ / 113.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 158.4 mg
Alternatywne przepisy
Yoyo slice
2h 30 min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Umali
1h 25min
Apricot Raspberry Cheesecake
5h 30min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Turkey roulade with peaches and apricots
2h 10min
Beetroot and avocado eggs
88 Std.
Rum baba
3h
Planked Amaretto peaches with ricotta
Brak ocen
Ricotta fruit tart
1h 30min
Pear and chocolate frangipane
2h
Cream cheese spread with radishes
5 min