Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roulade
- 60 g salted butter
- 50 g Gruyère cheese
- 3 eggs, separated
- 120 g water
- 40 g cornflour
- 1 tsp baking powder
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sweet paprika
- 1 pinch salt
- 1 pinch fresh ground black pepper
Cheese filling
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 150 g goat's milk feta, cut into pieces
- 100 g cream cheese
- 10 sprigs fresh chives
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 475.1 kJ / 113.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 158.4 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom pâté
1h 15 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Latkes
35 Min
Pâtè with Riesling
3h
Poppy seed strudel
3 Std. 15 Min
Granini slice
2 Std. 15 Min
Polenta
25min
Orange curry dressing
10min
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Queso fresco
2h
Amaranth Crispbread
1h 15 min
Dill Cheese Dip
5min