Octopus with gnocchi, capsicum and green mojo sauce

3.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

Green mojo sauce
  • garlic cloves
    3
  • fresh coriander leaves only
    30 g
  • fresh parsley leaves only
    15 g
  • jalapeño chilli trimmed (optional)
    1
  • sea salt
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    200 g
  • sherry vinegar
    20 g
  • lime juice
    20 g
Roasted octopus
  • hot water (see Tips)
    1300 g
  • dried bay leaf
    1
  • onion
    50 g
  • whole octopus (approx. 800-1200 g)
    1
  • gnocchi (see Tips)
    500 g
  • yellow capsicum cut into strips (1 cm)
    200 g
  • red capsicum cut into strips (1 cm)
    300 g
  • extra virgin olive oil to drizzle
  • fresh coriander leaves only, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1516.9 mg
Białko 58.9 g
Kalorie 4091.1 kJ / 977.8 kcal
Tłuszcz 55.7 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 60.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...