Spinach and smoked salmon roulade

Spinach and smoked salmon roulade

4.7 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 35 min
15 portions

Składniki

Spinach roulade
  • eggs seperated
    4
  • frozen spinach defrosted, drained and excess moisture removed
    200 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tsp
Smoked salmon filling
  • fresh dill fronds only
    5 sprigs
  • cream cheese softened
    350 g
  • horseradish cream to taste
    20 - 30 g
  • smoked salmon thinly sliced
    200 - 300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 117.5 kcal / 493.4 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 0.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 418.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...