Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach roulade
- 4 eggs, seperated
- 200 g frozen spinach, defrosted, drained and excess moisture removed
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
Smoked salmon filling
- 5 sprigs fresh dill, fronds only
- 350 g cream cheese, softened
- 20 - 30 g horseradish cream, to taste
- 200 - 300 g smoked salmon, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 493.4 kJ / 117.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 418.2 mg
Alternatywne przepisy
Plum Clafoutis (TM6)
1 Std. 15 Min
Prawn and saffron arancini
25 Std.
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Smoked trout pâté
3h 15min
Sauerkraut soup
50min
Smoked salmon mousse
5min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 Std. 20 Min
No-roll cheesy broccoli quiche
1h 25min
Leek and smoked salmon dip
55min
Cherry and peach loaf
1 Std. 55 Min
Zucchini soup
25min
Baked artichoke dip
35min