Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach roulade
- 4 eggs, seperated
- 200 g frozen spinach, defrosted, drained and excess moisture removed
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
Smoked salmon filling
- 5 sprigs fresh dill, fronds only
- 350 g cream cheese, softened
- 20 - 30 g horseradish cream, to taste
- 200 - 300 g smoked salmon, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 493.4 kJ / 117.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 418.2 mg
Alternatywne przepisy
Floating islands
1h
Fruit platter with lemon and honey dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
15 min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Salmon en croute
50min
Goat's cheese feta roulade
2h 45min
Baci di dama (Hazelnut Kiss Cookies) Metric
30 min
Cauliflower flammkuchen
1h
Almond and pear tart
40 min
Walnut and blue cheese shortbread
1 godz. 20 min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20min
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Smoked salmon mousse
5min