Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quince filling
- 6 quinces (approx. 700g), peeled, cored and cut into quarters
- 1 tsp ground cinnamon
- 120 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
Crumble
- 120 g unsalted butter, chilled, cut into pieces , plus extra to grease
- 320 g plain flour
- 100 g white sugar
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
- 1 egg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716.4 kJ / 410.2 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 69.2 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 96.7 mg
Alternatywne przepisy
Coconut-lime rice pudding with caramelised pineapple
45 min
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Cauliflower Mash
25min
Sweet potato cheesecake bars
2 godz.
Plum paste
1 godz.
Elly Berryman's plum shortcake
1 godz.
Kvass fermented beetroot salad
168 godz. 15 min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1 godz. 20 min
Edna's lemon curd teacake
40min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48h 20min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 Std. 10 Min