Urządzenia i Akcesoria
Baba ghanoush
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
1140 g
Składniki
-
eggplants (approx. 1000 g)2 - 4
-
lemon zested and juiced1
-
fresh flat-leaf parsley leaves only5 sprigs
-
garlic clove1
-
plain yoghurt100 g
-
tahini50 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
salt to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1140 g
Sód
288.7 mg
Białko
29.4 g
Kalorie
4425.8 kJ /
1057.8 kcal
Tłuszcz
63.4 g
Błonnik
55.8 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
119 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 godz. 25 min
Baba ghanoush
1 godz.
Guacamole
10 min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Lentil and mint salad
3 godz. 55 min
Roasted carrot dip
1 godz.
Semolina gnocchi with asparagus
1 godz. 15 min
Falafel
25 godz. 30 min
Sunny gazpacho
25 min
Tarator (tahini dip)
5 min
Black tahini and beetroot hommus
1 godz. 10 min
Crunchy quinoa patties with avocado smash
1 godz. 30 min