Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Białko
- 69.4 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 51.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.9 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 333 mg
Alternatywne przepisy
Pork san choy bau
25min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10min
Pea and ham soup
2h 20min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1h 25min
Pocket roast beef with seeded mustard sauce
1h 30min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2h 20min
Hong Kong-style roast pork belly
10 godz.
Peppercorn sauce
20 min
Slow-cooked pulled pork with steamed buns
3h
Thai-style fish cakes
30 min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min