Miniclafoutis d'aubergine, orge perlé et dip de courgette

Miniclafoutis d'aubergine, orge perlé et dip de courgette

3.4 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
4 portions

Składniki

La veille
  • d'orge perlé
    75 g
Le jour même
  • de basilic frais équeuté (garder quelques feuilles pour la finition)
    ½ bouquet
  • de mozzarella en morceaux
    150 g
  • œuf
    1
  • de fécule de maïs
    20 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    40 g
  • de lait
    100 g
  • d'eau
    500 g
  • d'aubergines détaillées en dés
    400 g
  • de courgettes coupées en tronçons
    365 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de jus de citron
    2 c. à soupe
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 365.5 kcal / 1526.3 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 27.3 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 409 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...