
Wersje kompatybilne
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Green goddess dressing
- 60 g olive oil
- 30 g pouring (whipping) cream
- 1 garlic clove
- 1 eschalot
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 4 sprigs fresh tarragon leaves only
- 2 sprigs fresh basil leaves only
- 250 g avocados (approx. 2 medium avocados), flesh only
- 40 g apple cider vinegar
- 2 anchovy fillets
- 2 tsp lime juice
- salt to taste
- fresh ground black pepper
Spinach salad
- 120 g white quinoa
- water for soaking
- 2 tbsp olive oil
- 2 tsp pomegranate molasses
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 1 pomegranate arils only
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 275.1 kcal / 1155.8 kJ
- Białko
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 84 mg