Wersje kompatybilne
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Green goddess dressing
- 60 g olive oil
- 30 g pouring (whipping) cream
- 1 garlic clove
- 1 eschalot
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 250 g avocados (approx. 2 medium avocados), flesh only
- 40 g apple cider vinegar
- 2 anchovy fillets
- 2 tsp lime juice
- salt, to taste
- fresh ground black pepper
Spinach salad
- 120 g white quinoa
- 500 g water, plus extra for soaking
- 2 tbsp olive oil
- 2 tsp pomegranate molasses
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 1 pomegranate, arils only
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1155.8 kJ / 275.1 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 84 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa tabouli
12 Std. 40 Min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4h 35min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50hod. 15min
Jewelled quinoa salad
1u. 35min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min
Freekeh salad with pickled avocado
25 Std.
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30 min
Broccoli soup with sage oil
30 Min
Japanese-style dressing
5 min
Sweet potato and grain salad
1u. 30min
Smashed pea and bean dip
30 Min
Fresh fennel salad
10 min