Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 8 peaches, depending on size
- 100 g pure maple syrup
- 600 g white wine
- 300 g water
- 2 cinnamon quill
- 1 vanilla bean, cut into halves lengthways and seeds scraped
- 80 g lemon juice (approx. 2 lemons)
- 6 pieces lemon zest (7 x 1 cm), no white pith
- 3 star anise
- 1 - 2 sprigs fresh mint, leaves only, to serve
- Greek-style natural yoghurt, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 968.3 kJ / 230.5 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 11.9 g
- Sód
- 62.8 mg
Alternatywne przepisy
Summer fruits in mulled cider syrup
45 mnt
Earl Grey and whisky glaze
1j
Cloudy apple cider jelly
Brak ocen
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30u. 25min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10 min
Apple and ginger paste
6h 15min
Pears in red wine
3h 20 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15 min
Orange Campari marmalade
1j 35 mnt
Orange and almond cake
2h 20min
Quinoa puddings with raspberry coulis
1j 5 mnt