
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace au sarrasin (la veille)
- 50 g de graines de kasha
-
250
g de lait ribot
lub 250 g de lait - 3 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de miel
La garniture et la finition (le jour même)
- 15 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- 30 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 70 g de biscuits bretons, type Roudor
- 100 g de pomme coupée en morceaux
- 2 pointes de couteau de vanille en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 847 kcal / 3544 kJ
- Białko
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Węglowodany
- 112.5 g
- Błonnik
- 4 g