Breizh bowl

Breizh bowl

4.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz.
2 portions

Składniki

La glace au sarrasin (la veille)
  • 50 g de graines de kasha
  • 250 g de lait ribot
    250 g de lait
  • 3 jaunes d'œufs
  • 40 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe de miel
La garniture et la finition (le jour même)
  • 15 g d'eau
  • 50 g de sucre en poudre
  • 30 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 70 g de biscuits bretons, type Roudor
  • 100 g de pomme coupée en morceaux
  • 2 pointes de couteau de vanille en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 15.5 g
Kalorie 3544 kJ / 847 kcal
Tłuszcz 39.5 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 112.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...