Breizh bowl

Breizh bowl

4.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz.
2 portions

Składniki

La glace au sarrasin (la veille)
  • de graines de kasha
    50 g
  • de lait ribot
    250 g
    250 g de lait
  • jaunes d'œufs
    3
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de miel
    2 c. à soupe
La garniture et la finition (le jour même)
  • d'eau
    15 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    30 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
  • de biscuits bretons, type Roudor
    70 g
  • de pomme coupée en morceaux
    100 g
  • de vanille en poudre
    2 pointes de couteau

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 847 kcal / 3544 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 39.5 g
Węglowodany 112.5 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...