Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di foglie di spinaci freschi, lavate
- 25 g di burro
- 100 g di latte
-
½
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale - 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50min
Polpette di carote
1h
Crema di broccoli con mandorle (senza lattosio)
35min
Penne in crema di gambi
35min
Polpettine di spinaci e ricotta
30min
Sugo bianco di ricotta e zucchine
30min
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50min
Pesto di robiola al sapore di mare
10min
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30min
Gnocchi di farro con pesto di melanzane
2h
Pesto di carote e noci
10min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min