Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di foglie di spinaci freschi, lavate
- 25 g di burro
- 100 g di latte
-
½
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale - 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50min
Pesto di carote e noci
10min
Spinaci filanti
40 min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 min
Purè di cavolfiore (vegan)
40 min
Crema di spinaci e Asiago
45 min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Pappa broccoli e carote
45 min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55min
Cous cous spinaci e uvetta
45 min
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50min
Sugo bianco di ricotta e zucchine
30 min