Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di porri a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di radicchio rosso di Verona, a listarelle
- 40 g di vino bianco
- 100 g di salsiccia spellata, a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 160 g di pasta secca tipo fusilli
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 31 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Orecchiette speck e radicchio
35min
Penne di mais con radicchio rosso e taleggio (senza glutine)
40min
Risotto radicchio e salsiccia
35min
Penne lisce al ragù di trevisana
40min
Penne integrali con fonduta di porri
50min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35min
Caserecce alla verza e pasta di salame
35min
Tubettini alla maiorese
55min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 min
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35min
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35min