Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di pinoli sgusciati + q.b.
- 1 spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 20 foglie di basilico fresche, lavate
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 2 foglie di salvia fresca, lavate
- 70 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 600 g di fettine di petto di pollo a striscioline (2 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1640 kJ / 392 kcal
- Białko
- 38.3 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di pollo e zucchine
50 min
Straccetti di pollo alla curcuma
35 Min
Straccetti di vitello al vino bianco
30 min
Bocconcini di pollo al limone
45 Min
Involtini di pollo all'arancia
1h 30 min
Straccetti di tacchino alla birra con zucca e salvia
40 Min
Bocconcini di pollo in salsa di peperoni
1 Std.
Straccetti di tacchino al limone con julienne di verdure
45 Min
Spiedini di pollo alla provenzale
45 Min
Saltimbocca alla romana
25min
Caesar salad con salmone e radicchio
35 Min
Rotolini di tacchino
1 Std.