Butterflied chilli lemon chicken and rice

Butterflied chilli lemon chicken and rice

4.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

Parsley butter
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • salted butter softened
    30 g
Chilli and lemon oil
  • garlic cloves
    3
  • oil
    80 g
  • lemon juice
    40 g
  • dried chilli flakes
    2 tsp
  • paprika
    2 tsp
  • sea salt
    1 tsp
Chicken
  • whole chicken spatchcock and scored (see Tips)
    1
  • red capsicum sliced into thick strips
    1
  • yellow capsicum sliced into thick strips
    1
Rice and corn
  • long-grain white rice
    300 g
  • water
    1000 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • corn cobs husks and silk removed, broken into pieces
    2
  • fresh parsley leaves only, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 795.2 mg
Białko 71.6 g
Kalorie 5501.5 kJ / 1314.9 kcal
Tłuszcz 79.2 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 20.3 g
Węglowodany 77.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...